Leta i den här bloggen

söndag 5 april 2009

Kantarell och baconpaj



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
ca 2 dl kantareller
1 pkt bacon
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor (hade inte jag)
2 dl lätt creme fraiche
2 ägg
2 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedaren och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut pajdegen i en form ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 minuter

Lägg ned svampen i en stekpanna och värm tills vattnet har ångats bort (jag använde frysta gula kantareller som jag hade förvällt tidigare).
Hacka lök, vitlök, och bacon och fräs i stekpannan till löken är glansig.
Blanda ned svampen och låt den steka med en liten stund.
Fyll pajskalet med fyllningen. Vispa samman creme fraiche och ägg, häll över blandningen.
Täck med osten.
Grädda i ca 20 minuter eller tills fyllningen stannat och osten fått fin färg..

Inga kommentarer: