Leta i den här bloggen

tisdag 7 april 2009

Daimtårta



Här kommer ett tips på en väldigt god efterrätt...

4 äggvitor
2 dl socker
Vispa till hårt skum

1 dl mald mandel
1 msk mjöl

Blanda ingredienserna och häll upp i en form med löstagbar kant.
Grädda i 150 grader i ca 45 minuter. Låt kallna.

Blanda följande:
4 äggulor
1/4 dl socker
2 dl grädde (tjockt vispad)
1-2 dubbel daim (hacka)

Häll över tårtbotten och frys in..

4 kommentarer:

Jessica sa...

Daimtårta är ju så gott, får nog ta och göra det nån dag.

Hoppas du får en bra dag!

Birran sa...

Lät jättegott och enkelt!! Älskar dajmtårta, kladdkaka och cheesecakes...mmmmmm.
Glad påsk på dig med god mat och kanske lite vårvärme!!!
KRAM
Birgitta i ett mulet och svalt Skåne

Sandra drömkaka sa...

Första gången jag hittar till din mat & bakarblogg & jag kommer helt säkert tillbaka!
Du har ju en hel del riktigt gott, vi verkar ha liknande smak, har också en bakarblogg :)

God & glad påsk :)

Carro sa...

Jag hoppas också att det ordnar sig på bästa möjliga sätt. Om inte annat så står jag inte helt ensam, jag har en helt fantastisk familj, så detta ska nog gå vägen :)

Det lät väldans gott med dajmtårta!
Säkerligen 100 ggr godare än de man köper i butik .. Som med allt man gör själv tycker jag :)

Hoppas att du får en bra dag och fortsatt fin Påskvecka ! :)