Leta i den här bloggen

måndag 20 april 2009

Kokosbollar



ca 24 st

3 gelatinblad
8 smörgåsrån
1 dl äggvitor (3-4 st)
1 dl strösocker
ca 100 g mörk blockchoklad
kokos

Gör så här
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Ta under tiden ut rånbottnarna med kakmått eller glas som är 4 -5 cm tvärsöver.
Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum.
Smält gelantinblad försiktigt på svag värme i en kastrull.
Vispa ner det smälta gelatinet i en tunn stråle i äggskummet.
Fyll en strut med skum och spritsa en topp genom att hålla spritsen stilla tills skummet fyller hela rånplattan.
Ställ bollarna kallt i minst 4 timmar så att ytan torkar (ställ i frysen då går det fortast).
Smält chokladen i vattenbad. Doppa bollarna, först ena halvan och sen den andra. Strö på lite kokos(rulla) och ställ in i kylen så att det stelnar.
Går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer: