Det här passade mina kollegor på att äta då jag va ledig en dag...Hmmm
Ryktet säger att den va väldigt god
Tessans kaka
Kaka: ugn 175°
200g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao (Fazer Ögon)
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100g mörk choklad (Fazer)
100g smör
+ flagad mandel
Smält smöret till kakan. Ta det av värmen och rör ner socker och ägg.
Blanda ihop kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner blandningen i smörsmeten.
Bred ut i form (ca 35*20 cm) med smort smörpapper.
Grädda 15-20 minuter.
Vänd kakan upp och ner på ett smörpapper.
Dra försiktigt bort smörpapperet från kakan.
Glasyren:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning tills glasyren börjar tjockna, ca 10-15 minuter.
Ta kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar.
Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
Ställ kakan i kylen och vänta tills nästa dag innan den skärs i rutor!
4 kommentarer:
Ja, den låter då sannerligen jättegod! Mmm..
Åh, den låter super och den passade dom på att smaska i sig när du inte var där, hoppas dom sparade en liten bit iaf ;)
Hoppas du hittade några fina tapeter.
Kikar in igen för att för att säga att du blivit utmanad på min blogg =)
Du har fått en utmaning på min blogg www.birran6.com!!!!
KRAM
Skicka en kommentar