Leta i den här bloggen

måndag 1 juni 2009

Inspirerad av Per moberg

Förra veckan såg jag på tv4 när per moberg lagade wienerschnitzel och tänkte att det måste jag pröva..
Det ska egentligen vara kalvkött när man gör dessa schnitzlar, men eftersom jag har frysen full med älgkött så få det bli det istället...
Sagt och gjort...
Här kommer receptet..

Älg wienerschnitzel



600 g älgkött (innanlår helst) jag hade karre gick det också
2-3 dl vetemjöl
2-3 dl ströbröd
3 ägg
Salt, peppar
smör/ olja ska vara 50/50 i pannan

Gör så här:
Skär köttet i 2-2,5 cm tjocka bitar.
Banka ut tills dom är ca 5-8 mm tjock.. Lägg dom i en plastpåse och banka med en kastrull eller nått liknande kaveln t ex..
Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik. Vispa ägget i en vid skål..Blanda i salt och peppar i mjölet.
Börja med att vända köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan dom panerade schnitzlarna åt sidan för att "torka" innan stekning.
Stek i stekapannan med hälften olja och hälften smör..
Vi hade pressad potatis till och beasås..Smaskens blev det..

1 kommentar:

KarinW sa...

Vad påhittig du är! Nu har jag bara en helig älgstek kvar men när hösten kommer så blir det kanske test!Farinlimpan din älskar jag, mamma gör den alltid till jul.
Ha det fint/Karin