Leta i den här bloggen

tisdag 31 augusti 2010

Lasange ala italia

Lasagne har vi också ätit här i huset och det fick bli ett litet hopkok, denna gång jag tog det som fanns hemma helt enkelt..

Så här blev det i alla fall.



Lasagne ala italia

ca 6 port
ca 700 g älgköttfärs
200 g ica´s ricotta och tomatsås
1 hackad röd lök
1 dl lätt creme fraiche
3 msk lätt creme fraiche mecixan chili (norrmejeriers)
ca 2 dl vatten
Salt, peppar
Persillade
Lasangeplattor
Fetaost

Gör så här
Bryn köttfärsen i smör tills den fått färg. Bryn löken och blanda i köttfärsen. Salta och peppra och häll i vatten och ricotta tomatsåsen. Låt puttra i ca 10 minuter.
Blanda i övriga ingredienser och låt puttra i ca 5 minuter.

Ostsås
ca 5 dl mjölk
2 dl ost
salt, peppar
2 msk mjöl

Gör så här
Häll mjölken i en kastrull och värm upp. Riv ned osten och låt den smälta. Salta och peppra.
Red av med mjölet om det behövs..
Smörj en gratängform med smör, häll i lite ostsås, sen lasangeplattor, köttfärs, feta ost och ostsås..
Avlsuta med lasangeplattor och ostsås.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter.
Smula fetaost över när gratängen är klar.
Servera med sallad.

Ja vad sa då familjens smakpanel tro ni?
Sonen han hade visst ätit hos en kompis, smakade dock dagen efter och tyckte det va ok.Dottern petade bort fetaosten, men meddelade att det va gott.
Gubben och jag åt och va glad och nöjd.


3 kommentarer:

Hanna sa...

Mmm, lät gott!! Créme fraichen tyckte jag lät jättespännande, är det sting i den? :)

Växelhäxan från norrland sa...

Om man har i hela burken då blir det nog lite hetta..

Mor-Mia sa...

Vilken spännande lasange!