Leta i den här bloggen

söndag 29 augusti 2010

Utedag

Igår så blev det ju alltså till att woka på muurikkan .
Kändes nästan som det va sista fina dagen för denna säsong men det ska vi väl hoppas att det inte va.
Jag passade på att plocka in vinbär, klippa gräs mm något matbröd hann jag dessvärre inte med att baka men det kommer ju regniga dagar som man kan göra sånt på.

Här kommer receptet på woken



Wok ala vxlhäxan
Ca 5 port

700 g fläskkarre
Kokta äggnudlar för 4 pers
½ påse wokgrönsaker
10 cm hackad purjolök
1 brk skivade champinjoner
1 brk majs
1 påse chop suey från blue dragon
smör
olja
Salt
Teriyakisås
1 dl grädde

Gör så här
Skär fläsket i grytbits storlek. Hacka purjon. Ställ muurrikan över elden, lägg på en rejäl klick smör och häll på lite olja.
Lägg på fläskkarre´n och låt det fräsa till allt ha fått färg, salta.



Häll över påsen med chop suey och låt koka ihop i ca 3-4 minuter



Lägg på wokgrönsakerna, champinjonerna och purjon, låt fråsa en stund



Sist men inte minst nudlarna



Ja visst ja, lite teriyakisås och en snutt grädde hällde jag också på och sen rör du om och blandar alltihopa, mm smaskens.



Familjens smakpanel säger:
Vart är ketchupen? sa sonen
Mmm sa gubben
Gott, gott sa jag
Dottern dinerade hos en kompis

3 kommentarer:

Hanna sa...

Åh, vad bra med muurikarecept. Vi fick en muurika i bröllopspresent, ska bli spännande att inviga den!

Karin W. sa...

Aldrig smakar väl mat så gott som ute och på en stor muurikka är det verkligen enkelt att laga mat utomhus till många. En given önskepresent!

Växelhäxan från norrland sa...

Hanna: jag tycker den är toppen vi och ska du ut med skotern så är den kanon att ha med..
Karni W: Ja det är precis så, maten blir aldrig så god som ute på muurikkan, gott, gott