Detta fick bli lördagens efterrätt
Cheesekake med vitchoklad
Det här behövs till 10–12 port:
12 digestivekex, ca 185 g
100 g mörk choklad, 70%
50 g smör
500 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
1/2 citron
3 ägg
citron
12 digestivekex, ca 185 g
100 g mörk choklad, 70%
50 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad
500 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
1/2 citron
3 ägg
Garnering:
vit choklad
citron
Ugn: 150°
Gör så här:
Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar
kant. Klipp bort överflödigt papper. Mixa kex och choklad i
matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och häll det över
smulorna under omrörning. Häll blandningen i formen och tryck till.
Grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter.
Hacka chokladen till fyllningen och smält den i en skål
över en kastrull med sjudande vatten eller i en glasskål i mikron, ca 2
minuter på full effekt. Rör om.
Mixa philadelphiaost, crème fraiche, socker,
vaniljsocker, stärkelse, rivet citronskal, ägg och den smälta chokladen.
Häll blandningen i formen och baka i mitten av ugnen, ca 1 timme. Låt
kakan svalna och sedan kallna helt i kylen.
Hyvla den vita chokladen med en osthyvel och strimla citronskalet fint. Garnera cheesecaken med choklad och citron.
Serverade denna med lite jordgubbar till, mmm va gott
Bilden och receptet kommer från hemmets journals hemsida, klicka här
3 kommentarer:
Du har blivit utmanad! Kika in till mig så får du veta mer!
Den där såg god ut. Den ska jag få mamma att göra.
Sv: Haha, jamen visst
Men så gott! Vill ha en liten bit...
Skicka en kommentar