Leta i den här bloggen

fredag 12 november 2010

Cheeskake med vitchoklad

Detta fick bli lördagens efterrätt 
 

Cheesekake med vitchoklad

Det här behövs till 10–12 port:
 
12 digestivekex, ca 185 g
100 g mörk choklad, 70%
50 g smör
 
Fyllning:
200 g vit choklad
500 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
1/2 citron
3 ägg
 
Garnering:
vit choklad
citron
Ugn: 150°
Gör så här:
Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant. Klipp bort överflödigt papper. Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och häll det över smulorna under omrörning. Häll blandningen i formen och tryck till. Grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter.
Hacka chokladen till fyllningen och smält den i en skål över en kastrull med sjudande vatten eller i en glasskål i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Rör om.
Mixa philadelphiaost, crème fraiche, socker, vaniljsocker, stärkelse, rivet citronskal, ägg och den smälta chokladen. Häll blandningen i formen och baka i mitten av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan svalna och sedan kallna helt i kylen.
Hyvla den vita chokladen med en osthyvel och strimla citronskalet fint. Garnera cheesecaken med choklad och citron. 
Serverade denna med lite jordgubbar till, mmm va gott
Bilden och receptet kommer från hemmets journals hemsida, klicka här

3 kommentarer:

Frostrosor sa...

Du har blivit utmanad! Kika in till mig så får du veta mer!

Ankilika sa...

Den där såg god ut. Den ska jag få mamma att göra.

Sv: Haha, jamen visst

I Nadjas kök sa...

Men så gott! Vill ha en liten bit...