Dubbla knäckflarn
ca 50 enkla, 25 dubbla
150 g smör
2 dl socker
2 dl havrregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
½ dl mjölk
½ dl sirap
Fyllning:
75 g smör
1½ dl socker
2 tsk vanillinsocker
2 msk apelsinmarmelad
1½-2 msk kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Kicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Tag 1 tsk till varje kaka och lägg ca 10-12 klickar på varje plåt. Grädda mitt i ugnen tills flarnen slutat bubbla och fått fin färg ca 6-7 min. Lått flarnen kallna. Bland under tiden ihop fyllningen. Fyll hälften av flarnen och lägg ihop med resten..
Nu har du en riktigt god och knäckig kaka..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar