Smördegssticks med pepparkakor och ädelost
120 g smördeg
100 g smulad ädelost
1 ägg
10 krossade pepparkakor
Gör så här
Ugn 200 grader.
Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek. Smula
ädelosten över och vik smördegen dubbel. Kavla ut till dubbel storlek
igen. Pensla med ägg och skär i remsor. Doppa remsorna i krossade
pepparkakor och vrid remsorna till snurror.
Grädda
snurrorna mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.
Snurrorna kan göras några dagar före servering och förvaras kallt.
3 kommentarer:
Jag tog färdigkavlad smördeg, var väldigt enkelt att göra dessa godingar då. =)
Men duu dessa skall jag nog testa o bjuda mina neighbours när jag skall ha glöggbjudning!...tack för tipset!
Men guuud så gott Therese! Dina toffigodisar ser inte fel ut heller. har precis sabbat en stor omgång med rocky road tror jag eller också har det blivit en variant hm......Hoppas allt är bra med dig och de dina här ska jag kolla över och göra en "göralista" så det inte blir stress på slutklämmen.
Ha det fint!
Skicka en kommentar