Våra vikarier har som förstått att vi är lite choklad tokiga på vårt jobb. Titta vad a bjöd för ett tag sedan. Så super gott det va, tack a..
Chokladmoussetårta
200 g sötmandel
1 1/4 dl strösocker
100 g mörk choklad
50 g smör
Fyllning:
2 gelantinblad
150 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Garnering
1 msk kakaopulver
färsk frukt eller bär..
Gör så här
Mal mandeln och blanda med sockret. Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Rör ner det i mandelröran. Tryck ut degen i pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Låt stelna i frysen ca 1 tim.
Fyllning
Lägg gelatinet i rikligt med kallt vatten i 5 min. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner gelatinet i den varma chokladen och rör ner en äggula i taget. Vispa grädden och vänd ner den i chokladsmeten. Häll moussen över chokladbotten. Ställ kallt i 4 timmar. Pudra över kakaopulver och dekorera med färsk frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar