Ädelostcheesecake med peppakaksbotten
ca 16 buffè portioner
2 gelantinblad
75 g smält smör
150 g pepparkakor
2 dl creme fraiche
280 g gräddädel
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor
i matberedare och blanda.
Fördela mixen i en
bakpappersklädd springform,
22 centimeter i diameter.
Mixa ost och crème fraiche.
Krama vattnet ur gelatinet
och smält det i en kastrull på
svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
Blanda pumpafrön och kanel och strö över kakan vid
serveringen.
Jag som inte tycker om ädelost så där jätte mycket för ädelost tyckte att den gick att äta.
Blir som godare när det är utblandat enbart ädelost tar jag icket i min mun, men som sagt den här skulle jag till och med kunna göra och bjuda på själv..Tack jp den va god.
1 kommentar:
Du kolla in Olgas blogg på mama.nu..där är det en som har skickat in smälta ballerinakakor mixat med philadelfia ost ...och rullat...måste prova i helgen..
Skicka en kommentar