Chokladbiscotti
Ca 60 st
150 g sötmandel
75 g smör
3 ½ dl socker
3 ägg
6+½ dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
75 g hackad choklad (jag blandade vit och ljus blockchoklad)
Gör så här
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt svalna. Rör socker och smör poröst. Blanda i ett ägg i taget under omrörning. Blanda i alla övriga ingredienser utom choklad och mandel och rör till en slät smet. Blanda i mandeln och chokladen och dela sen degen i fyra bitar. Rulla ut till längder (använd ½ dl mjölet om det behövs till utbakningen) och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Skär längderna i sneda bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt på plåten och ställ torka i ugnen på 100 grader i 40 minuter.
1 kommentar:
Vad du hinner med att ladda upp recept och bilder än! Nu har jag presenterat min julgodissamling (förvissa snart uppäten) så jag tänkte ta lite jullov nu! Önskar dig en fin jul också! KRAM
Skicka en kommentar