Leta i den här bloggen

onsdag 7 december 2011

Lite matlådor!

Här har det varit matlådor till höger och vänster, sonen ska ha i 3 dgr på grund av praktik. Gubben sover borta så han ska ha för flera flera dagar. Jag och dottern som ska äta själv på veckorna är väl inte så där jätte, jätte aktiva och gör väl kanske inte så himla mycket mat då! Blir mest tortilla pizza eller nått annat ratt-åt. Därav så ställde jag mig och gjorde i ordning detta och frös i i matlådor, lasange blev det också i 2 olika varianter, lufsa och en ris och kasslergratäng. Puh men nu jädrans finns det i frysen i alla fall, hä ä ba å tugg!


2 kycklingfileér
Paprika
purjo
1 kycklingbuljontärning
3 dl grädde
1 liten brk hela små svampar
½ brk pepparost
salt, peppar
soja
Kokt pasta 3 portioner

Gör så här
Skär upp filén i mindre bitar. Stek i stekpannan med en klick smör tills dom fått lite färg. Blanda i övriga ingredienser utom paprika och purjo och låt puttra i ca 10 minuter beroende på hur tjock kycklingbitarna är! Hacka paprikan och purjon, skölj och lägg i grytan dom sista minutrarna och låt puttra med. Servera med pasta!
Detta blev ungefär 3 matlådor

4 kommentarer:

malinns sa...

Så du är också veckoänka växel.
Jag har en del matlådor att göra jag med Elin ska ha både lunch och middagar och samma gäller för maken som är uppe i Arvidsjaur/Slagnäs.

Barbro, Sofie och Karin sa...

Klart du ska prova Upplandskubben! Så god med skinka på. Se bara till att ha en vattentät burk, läcker den i botten eller skarvar så sjunker brödet ihop.
Ibland får man löda....

Hör av dig om du testat!

Erika Skogly sa...

Ja, det är skönt när man har gjort dem och man vet att de ligger i frysen och väntar.

Remsan sa...

Visst är det smidigt och göra en massa mat och frysa in.