Leta i den här bloggen

söndag 25 december 2011

Julen 2011

Julen kom och gick med en rasande fart. Här har vi frossat i dagarna tre så nu längtar man faktiskt till makaroner och korv igen.
Julafton firades här hemma med släkten. 14 st blev vi i år och allt gick som smort. Barnen va glada och nöjda och det är ju det som är huvudsaken.
På julaftonsmorgonen när vi klev upp så möttes vi av denna syn!! Våra 4 katter hade haft roligt under natten och lekt lite med granen!

På julafton så såg det ut så här hemma hos oss!
Rödbetsallad, coleslaw, hemgjord kalvsylta, rostbiff, rökt älghjärta och julskinka

Gravad och rökt lax, gravlaxsås, fyllda ägg, senapsill, västerbottenssill, romsill, inlagdsillHär har vi glass, nutellacheeskake, ris ala malta och saftsås, pepparkakscheeskake, saffranspannacotta och massor med godis

 När alla främmande farit hem på julafton så sjunker denna donna ned i soffan och njuter en sista gång (för denna dag i alla fall) av en skinkmacka och sen kunde jag inte låta bli saffranspannacottan för den va så himla god!

 Sen så börjar vi om igen på juldags morgon med god fika av det som blev kvar från julaftonens middag..


Juldagen åt vi middag hos min faster. Hon bjöd på en 80-tals klassiker med banan och fläskfilé och som täcktes med tjockt vispad grädde smaksatt med curry. Sen så bjöd hon på inte mindre än 4 olika efterrätter, glass och kolasås. Mmm inte illa va!


Annandagen mumsade vi och åt hos min gubbes bror och hans familj. Dom bjöd på delar ur julbordet, gravat, rökt rådjur, gravlaxsallad (som för övrigt va enormt god). Varmrätten glömde jag av nån konstig anledning att ta kort på, dom bjöd på en underbart god fläskkarre som va så himla saftig och mumsig, ugnstekt lax och romsås mm mm. Till efterrätt så hade hon gjort en väldigt god chokladkaka som serverades med glass, bär och lite grädde mm mmmm men som jag också tyvärr glömde att fota. Hungrig det är det sista man ha varit denna julhelg!

Inga kommentarer: