Leta i den här bloggen

tisdag 1 november 2011

Skagenpaj

 Rackarns nu tror jag att jag håller på ha dåligt minne!! Har ju helt glömt bort att visa pajen som vi fick när vi va på kräftkalas i slutet av augusti hos grannarna på gatan.

Skagenpaj

Pajdeg
125 g smör
3 dl mjöl
 2-3 msk vatten

Fyllning
250 g kesella
1 dl majonäs
3 dl vispgrädde (vispad)
4-5 dl räkor
1 brk röd stenbitsrom
1 dl finklippt dill
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Blanda ihop pajdegen i matberedaren och kör runt tills degen är slät och klumpfri. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i formen och ställ i frysen i 5 min. Ställ in i ugnen och grädda tills det fått färg ca 15 min. Ingredienerna till fyllningen blandar du ihop och lägger i det avsvalnade pajskalet.

Det här va ju också en hit, jisses amalia så himla gott. Värden hade rökt räkor kvällen till ära och måste säga att det är nått som vi verkligen ska testa. Sablar i gatan så himla gott sen dippar du räkan i lite aioli, mmmmm inte så tokigt.


Färska räkor röker du i en abu rök på 10 min och frysta på ca 15 minuter. Här kan du läsa hur man gör på alltommat.
Vill du göra som Per morberg så tittar du här

2 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Skagenpaj, som är så gott!

Frostrosor sa...

Verkar smarrigt! Men vart har du försvunnit nu? Ska jag säga som haft uppehåll i bloggandet. Men jag frågar för att jag bryr mig! Hoppas allt bra med dig!