Leta i den här bloggen

fredag 25 maj 2012

Tips på efterrätt till helgen!

För ett tag sedan så testade jag att göra en efterrätt som kommer från förra årets vinnare av mästerkocken. Receptet är detta!


Chocolate chip cheesecake med nougat och hallon

8-10 portioner tillagningstid ca 1 timme+3 timmar i frysen

50 g smör
1 dl farinsocker
2 msk strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm bikarbonat
1.75 dl havregryn
1 st ägg
90 g hackad mörk choklad

Fyllning
3 äggulor+3 äggvitor
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
200 g philadelfiaost
3 dl vispad grädde
100 g hyvlad nougat

Rårörda hallon
2 dl hallon
2 msk strösocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör farinsocker, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Tillsätt havregryn och ägg i smör och sockersmeten och rör om. Vänd i mjölblandningen och tillstät chokladen sist. Smöra en stor form med löstagbar kant och klicka ut smeten. Grädda i 12 minuter i mitten av ugnen.
Stjälp försiktigt över kakan på ett fat. Klä ugnsformen med plastfilm och lägg sedan tillbaka kakan då den kallnat. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst. Tillsätt philosten och vispa ytterligare i någon minut. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd i grädden i ostsmeten och vänd därefter ner äggviteskummet. Bred ut lite av ostsmeten på kakbotten och lägg på några skivor nougat. Varva ytterligare två gånger. Frys in cheesecaken i cirka 3 timmar, den ska vara halvfrusen vid servering.

Ja alltså den här va super god men det tror jag att ni anar!

2 kommentarer:

Katarina sa...

Jag är svag för cheesecake och hur god ser inte denna ut! Mums :)

Ann-Sofi sa...

Nougat är ju alltid gott och i cheesecake skulle jag kunna tänka mig att det till och med är farligt gott;)