Leta i den här bloggen

torsdag 3 januari 2013

Middag hos svärfar!

Dagen innan nyårsafton så va vi upp till svärfar och lagade mat tillsammans. Sill, skinka och en en toast med räkröra på blev det till förrätt..Sen till varmrätt gjorde vi en potatisgratäng med lök och rivna morötter i och till det så blev det ugnsstekt fläskfile som jag fyllde med trattkantareller, gula kantareller och riven ost! Mums kan jag säga att det blev. Till efterrätt så blev det en gammal klassiker, päron med after eight och glass..

Här kommer receptet på fläskfilén 


Ugnstekt fläskfile med kantareller

ca 600 g fläskfile
ca 1 dl torkade trattkantareller
ca 1 dl gula kantareller (förvälvda)
ca ½ dl creme fraiche
ca 1-2 dl riven ost
salt, svartpeppar 
grillkrydda
smör

Gör så här
Lägg först den torkade svampen i blöt!
Stek filén i stekpannan med en klick smör runt om tills den fått färg. Lägg upp den i en gratängform och ställ in den i ugnen på ca 175 grader i 10 minuter. Ta sedan ut den och skär ett snitt längs med filén. Blanda ihop svampen, osten och creme fraichen. Fyll i skåran på filén och ställ in i ugnen igen tills filén är klar, ca 10 minuter till. Servera med potatisgratäng och sallad..


Mintpäron

1 burk päronhalvor i lag
after eight

Gör så här
Lägg päronen i en gratängform med platta sidan ned och lägg en after eight på varje päron. Ställ in i varm ugn ca 175 grader. Det är klart när after eighten smällt!
 Servera med vaniljglass. 
Så himla gott och framför allt enkelt!







3 kommentarer:

matmedmera sa...

Låter väldigt smaskig den där fläskige och mintpärön är bara kronan på allt

matmedmera sa...

Låter väldigt smaskig den där fläskfie och mintpärön är bara kronan på allt

Peter Andersson sa...

Gudars så gott! Jag åt liknande för ett par veckor sedan hos ett par vänner som serverade ett vin, vilket matchade perfekt så jag tänkte faktiskt överraska hustrun nu när jag hittade ett recept här.
Nu ska jag iväg till Systembolaget och köpa vinet, Villa Marina, också sen finns allt hemma.