Leta i den här bloggen

måndag 7 januari 2013

Fisk är ju såå gott!

Men himmel och pannkaka här hittade jag också ett recept, eller två på fisk som jag ej har bloggat om.. det här måste jag bara dela med mig av för det blev så himla gott!

Före jul så åt vi mycket fisk och här  så stekte gubben strömming och till det så blev det en dillsås. Trots att tonåringarna inte är så förtjust i just strömming så va det inte en endaste fisk kvar när vi ätit klart. Strömmingen fick ett äggdopp och sen panerades den i ströbröd och mjöl. Steks med massa härligt smör. Kryddades med lite salt å peppar.


Dillsås till fisk
2 dl lätt creme fraiche
½ fiskbuljongtärning
en skvätt citron (plast eller vanlig citron)
ca 1 msk dill
salt, citronpeppar

Gör så här
Värm creme fraichen i en kastrull utan att låta den koka. Smula ned en ½ fiskbuljongtärning och blanda i övriga ingredienser och rör om.. Vi åt fisk hos svärfar också här för ett tag sedan. Han hade köpt rödspätta av fiskbilen. Guuuud så gott det va. Fisken panerades även här doppades först i ägg och sen i en blandning av ströbröd och mjöl. Fisken kryddade vi bara med lite salt och citronpeppar. Såsen till fisken blev två olika denna gång en som är gjord på min kära svärmors vis och en med creme fraiche och rom.
Svärmors fisksås
Sky från pannan när du stekt fisken
lite grädde
½ fiskbuljongtärning
lite salt och peppar
Gör så här
När du stekt fisken klart så häller du i en svätt grädde i pannan (ca 2 dl) och rör ut i skyn. Smula ned fiskbuljongtärningen, salt och peppar. Rör ut lite maizenamjöl eller redning i såsen så den tar ihop lite grann.
Romsås till fisk
200 g creme fraiche
1 brk röd rom ca 50 g
lite fryst dill,  persilja å gräslök
ca 50 g riven västerbottens ost
lökpulver
 lite lite svartpeppar!
Räkor bli också gott att ha i såsen!

 Gör så här
Rör ned allt i creme fraichen och servera på studs! 

Inga kommentarer: