Leta i den här bloggen

torsdag 3 januari 2013

Söppa blev det idag!

Idag så ha det väl inte hänt så mycket och inte är det så mycket att fundera på nu heller, tro jag då! Nä, men dagens middags önskemål kom från dottern och hon ville ha mexicanasoppa till middag. Soppa äter vi inte så ofta här hemma men idag så blev det som dottern ville..


Här kommer receptet

Mexicanasoppa med knaperstekt bacon

2 liter vatten
1 köttbuljongtärning
3 msk kycklingbuljong
salt, paprikakrydda, persillade
ca 1 msk tacokrydda
ca 200 g rotselleri
10 cm purjolök
½ röd paprika
2 morötter
2 st kycklingfileér
ca 150 g okokt spaghetti
1 liten burk majs 
140 g bacon

Gör så här
Koka upp vatten och buljong. Bryt spaghettin i mindre bitar och lägg ned i buljongen. Skala och dela morötterna och rotsellerin i mindre bitar. Skiva purjolöken. Dela paprikan i mindre bitar. Lägg allt utom paprikan i buljongen och låt koka upp.Tärna kycklingfileérna och stek i stekpannan med en klick smör och lite taco krydda. Lägg i paprikan, filén och majsen i grytan när spaghettin nästan kokat klart. Dela bacon i  mindre bitar och stek det knapperstekt. Häll upp på hushållspapper så baconet få rinna av. Krydda av grytan allt eftersom och smaka av. Servera med knaperstekt bacon och en varm macka med ost på (ha gärna på nån lite mer smakrik ost, som ex norrglimt eller vbost).

Familjens smakpanel
Ja dom sa inte så mycket och det brukar betyda att det går att äta. Lite grönsaker petades bort så det är också ett plus i kanten. Sen vill ju gärna mina ungdomar hyvla ost över.. 

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Ost över? Det var ju intressant! Sörpeltacos? ;-)

Växelhäxan från norrland sa...

Haha ja sörpeltacos va inte så dumt tänkt.. Japp dom hyvlar ost över köttsoppan också!