Leta i den här bloggen

lördag 5 januari 2013

Trettondagsafton va det visst i dag!

ja men här är det ganska lugnt. Gubben har varit borta i stort sett hela veckan så nu när han äntligen kommit hem så blir det att njuta av lugnet. Dagens middag kommer det recept på här nedan och det blev visst kyckling idag. Efterrätten få ni se i morgon men jag kan säga så mycket att det kommer att bli chokladfondue! Smarrigt va



Kycklinggratäng med vitlöksost

4 kycklingfileer
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
100 g philadelfiaost med vitlök och örter
1-2 dl riven ost, jag hade norrglimt
3 msk bongs kycklingfond
3 msk thai sweet chilisås (hade nog kunna ta lite mera)
salt och peppar
1 pkt bacon
1 röd paprika

Gör så här
Dela kycklingfileérna längst efter och på mitten så att det blir två filéer. Lägg dom i en ugnsform och ställ in dom i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter (mina va frysta). Blanda ihop allt utom bacon och paprikan i en bunke och rör om så det få blandas ordentligt. Dela bacon i mindre bitar och stek det så att det blir så där knaperstekt. Häll sedan röran över fileérna och strö paprikan och bacon över. Ställ in i  ugnen igen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Skär i filéerna och se så dom är färdiga! Servera med pressad potatis och sallad..


Mozzarellasallad


Skiva mozzarella och tomater och lägg omlott. Skiva en lite röd lök och strö uppe på. Ringla olivolja över. Jag tog Zetas olivolja med chili och vitlök, jäklar så god den är.. Ha ni testat?

Inga kommentarer: