Leta i den här bloggen

onsdag 9 januari 2013

Avtackning av en jobbarkompis

I höstas så va vi och bjöd en arbetskamrat som slutat jobba hos hos på mat. 

 Vi for dit och våldgästade med tjälknöl, potatissallad, gorgonzolasås, sallad med fetaost och bröd. Till efterrätt så bjöds det på pollytårta
Jag kan meddela att det va supergott och jag ska lägga upp recept på såsen och potatissalladen som min kollegor hade gjort för det va såååå gott. Själv bidrog jag med en påse bröd denna gång (läs latmajja, men det få man vara ibland)

Här kommer recepten


Gorgonzolasås

200 g creme fraiche
½ buljongtärnng
skvätt soya för färgen
Gräddskvätt
150 g Gorgonzola (efter behag ca 1/4 del av osten)

Gör så här
Värm upp creme fraichen i en kastrull och smula ned buljontärningen. Tillsätt gorgonzolan och rör tills den har smält ned. Rör ned övriga ingredienser och servera.

Potatissallad

2 x 200 g creme fraiche
2 x 200 g kesella
 ½ brk majonnäs (ca 200 g)
2 st potatis på burk ca ½ kg per brk
½ gurka
1 paprika
1 hackad röd lök
salt, peppar, persillade
rostad lök
äpple!

Gör så här
Blanda cf, kesella och majonnäs och rör om så det blandas ordentligt. Hacka gurkan, paprika och röd lök i mindre bitar och rör i. Riv ned äpplet på den grövsta sidan på rivjärnet. Blanda i rostad lök. Ta upp och tärna potatisen i mindre bitar och rör försiktigt ned i röran. Smaka av med kryddorna.

Potatisalladen den va så himla krämig och god! 

Inga kommentarer: