Leta i den här bloggen

söndag 6 januari 2013

Ett litet choklad dopp på kvällskvisten!

Gårdagens efterrätt va helt super. Jäklar så gott! Lite frukt och choklad och tända ljus sen behövs det inte så mycket mera.
 För ett tag sedan så hade jag fått ett set med chokladfondue formar och i går så använde vi dom för första gången. Bilder och recept kommer här.Chokladfondue med mintchoklad 

200 g mörk choklad med mintsmak
200 g mjölkchoklad (jag tog marabou)
2 dl grädde
och en skvätt kahlua

Frukter att ha till
jordgubbar
kiwi
mango
bananer
päron
äpplen
druvor
physalis
ev fikon
Marshmallows
ja ta det du tycker är gott!

Gör så här
Hacka chokladen i mindre bitar. Häll grädden i en kastrull och värm upp. Ta av kastrullen från plattan och rör i den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält.. Häll i en skvätt kahlua och värm hastigt på plattan, obs får ej koka! Sen häller du över chokladen i fondue formarna och tänder ett värmeljus under. Men passa så det inte bli för varmt. Vi rörde om med jämna mellan rum och blåste ut ljuset efter en stund. Det kan lätt bränna fast i botten.
Detta ha vi inte gjort för sista gången himmel så gott det blev. Gå ju att ta vilken choklad man vill, ex toblerone eller kanske vit choklad. 
 Att smaksätta med kahlua vet jag inte om det va så nödvändigt denna gång då man hade mintsmak på chokladen, tro inte det gjorde varken till eller från. Du kan ju också smaksätta med rom, whiskey, bailys eller dumle kanske? 
ja ta vad du vill och testa dig fram! 
Men akta dig, du kan bli beroende!!


2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Men vad gott älskar både choklad och mint:)

Hovkonditorn sa...

Så gott och att doppa frukter i choklad är mums!