Leta i den här bloggen

onsdag 2 januari 2013

Korvstroganoff och ris!Här lunkar vardagen på. Dottern är den enda som få va ledig men sen så har hon till råga på allt dragit på sig världens förkylning, typiskt va? 

Snart är det ju helg igen också så det blir väl ut och leta nån go`mat igen. Va faktiskt inne och hälsade på remsans bistro och hittade mycket recept på olika tapas rätter som såg himla god ut. Ja det återstår att se vad det blir, eller man kanske ska lämna över ansvaret en dag till gubben min.

Här kommer receptet på dagens korvstroganoff.


Korvstroganoff
 
1 hackad gul lök
400 g korv
ca 100 g färska champinjoner
2 dl lätt creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk dijon senap
1 klick vitlöksost
2 pressade vitlöksklyftor
ca 1 dl vatten
paprikapulver
svartpeppar
smör

Gör så här
skölj och skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp tillsammans med en klick smör i stekpannan. Dela korven i lagom stora bitar och fräs med övriga. Pressa i vitlöken och låt det fräsa med till korven fått lite färg. Blanda ned övriga ingredienser och låt puttra i ca 10 minuter på låg/medel värme.. Servera med kokt ris och sallad

Här hittade jag också ett recept på korvstroganoff som har legat i mitt arkiv alldelens obloggat som också va gott så ni få ta del av det också.
 

Korvstroganoff med kryddiga korvar

400 g falukorv
2 kryddiga korvar (kom inte ihåg vad dom heter men det va vitlök och cayennepeppar i dom)
1 hackad gul lök
ca 3 dl grädde
100 g philadelfiaost
100 g vitlöksost
ca 2 msk chilisås
persillade
paprikapulver
salt, peppar

Gör så här
Fräs löken förs med en klick smör. Dela korven i mindre bitar och låt fräsa med löken. Blanda i övriga ingredienser och låt puttra i ca 10  minuter Inga kommentarer: