Leta i den här bloggen

söndag 5 april 2009

Hallon och lakritskladdkaka



ca 12 bitar

Ingredienser
3 ägg
3½dl socker
125 gr smält smör
3 3/4 dl mjöl
1 citron, rivet skal
1 msk socker
½ msk maizena
2 dl hallon
4 kick lakrits/citron
1 msk florsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smör, mjöl och citronskal, blanda till en jämn smet.

Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dom över smeten.
Grädda längst ner i ugnen i ca 35-40 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och pudra över florsocker.

6 kommentarer:

Jessica sa...

Låter som du haft en toppenkväll med god mat och trevlig sällskap, kan ju inte bättre bli.

Har ett liknande recept på denna kaka, väldigt speciell men god, man är ju inte så van vid lakrits i kakor.

Här har vädret gått från mulet till fint, givetvis tittade solen fram efter vi kommit hem efter att ha gått tipspromenad.

veronnes sa...

Alltså det var ju jättegott allting, det ända som var negativt var ju att det var så mkt av allt..blev ju så otroligt mätt ju...cheesecaken var mkt god..och lakrits å vinbärspajen me.

Kycklingpajen, allt var perfa...du har ju lagt ribban nu för i augusti:-)

Hanna sa...

Ååh, vad spännade! Det här måste jag testa.

Anonym sa...

Oh VILKEN HELG! Jag har länge spanat in den kakan och jag som är lakrits freak borde ju verkligen baka den!!! Du har minsann varit flitig vid spisen i helgen med allt du hunnit med!!
KRAMAR
BIRRAN
Ja, igår hade vi 19 grader och sol...idag 10 grader, blåst och mulet. Så vädret kan verkligen skifta. Hoppas solen tär på er snö, så du får njuta av våren du också!!

I Nadjas kök sa...

Hej,
vilken trevlig blogg du har, en i min smak ;D.

Denna kaka låter supergod!

ha en fin dag,
Nadja

veronnes sa...

Tjenare,
Jag sitter och försöker kompa ihop min påskmat. Jag hittade en västerbottenspaj http://www.alltommat.se/recept?recipeid=6173).. som jag tänkte göra...men lite räkor å romröra. Lättare mat alltså för oss på skärtorsdagen.

Sen har jag gjort köttfärspajen som du har här (har du sett hur du har stavat köttfärs ha ha) och den tror jag blev bra.
Sen ska jag göra lasange, det är ju bra att försöka ta med sig lådor, jag vill njuta så mkt som möjligt av ledigheten.

MEN jag vill göra nåt med lax...har du nåt kul.

Och by the way så lär det inte bli nå mkt tårtor och sånt för oss eftersom det är mkt uteliv som gäller.
Tellvattnet?