Leta i den här bloggen

onsdag 14 oktober 2009

En kycklinggryta

Nu har jag äntligen fått min alldelens egen hörna, min scrap booking hörna..
Ha suttit hela veckan och klippt och klistrat är nu på juni 2007.
När man ska börja scrappa så gäller det att tidigt bestämma sig för hur man ska bygga upp sitt fotoalbum, åtminstone så gjorde jag det..
Finns ju så många fina lo`s där ute eller layouter som det också kallas, förslag på hur man ska bygga upp sitt scrapblad..
Jag gör ungefär så här, trycker ut en text som passar till mina bilder, klipper till bilderna ev sätter en ram runt eller en färgglad bakgrund, ungefär så här blir det då..





Finns ju så oerhört många varianter eller sätt man kan scrappa på, när man har typ 1 miljon kort som ska in så funkar detta väldigt bra..
Billigt är det väl inte direkt att scrappa men jag försvarar mig med att jag inte längre röker, slutade i november för 3 år sedan...
Visst är jag duktigt, hurra för mig..
Så visst ha jag väl rätt att kosta på mig lite scrappar grejor?

Dagens middag blev detta..

Kycklinggryta med salladslök



1 hel kyckling (går bra med en grillad)
2 dl creme fraiche
100 g philadelfiaost med salladslök, vårlök och svartpeppar
1 dl av löksåsen som va kvar efter gårdagens middag
1 msk soya
2 msk thai sweet chilisås
Persillade (naturligtvis)
paprikakrydda
Salt
Lökpulver

Gör så här
Kycklingen hade jag gjort i ordning i lergrytan dagen innan..Lägg lergrytan i blöt i minst en halvtimme.
Gnid in kycklingen med diverse kryddor, ex persillade, paprikakrydda, salt, pepparmix, dragon, cayennepeppar.
Lägg ned kycklingen i lergrytan och ställ in i kall ugn på 200 grader i ca 1-1 ½ timme, kolla av efter en timme.
Kommer det ingen röd saft (blod) upp när du sticker i kycklingen så är den klar.
Rensa kycklingen och hacka i mindre bitar.
Lägg i en stekpanna och blanda i övriga ingredienser..

Philadelphiaosten va en ny sort för mig, aldrig använt förrut, men den funkar kanonbra denna också.
Ha blivit ett riktigt fan av att blanda ned philost i maten..
Tummen upp fick denna rätt..
Jo serverade med Cole slaw som jag denna gång hade gjort så här.

Cole slaw

2 dl creme fraiche
2 msk thai sweet chilisås
lite vatten
persillade
paprikakrydda
pepparmix
lökpulver och salt
Vitkål
Morötter

ja ni vet ju hur man gör, skiva med osthyvel, riv på järnet, mojja i skålen, blanda ihop och sen va det klart..
Satt som en smäck...

Psst, kom just på att ni kanske inte har sett mig förrut?
Det är alltså jag på kortet där vårat hus är har dock inte långt ljust hår längre( saknar längden) , kortet är från 2007 när jag fyllde 35 unga år..
Nu är det kortare och mörkt..
Ha det gott

10 kommentarer:

Marias kakburk sa...

jag tycker också de är (farligt) goda att doppa i kaffet:)

Hoppas att du har haft en härlig dag!

Frostrosor sa...

Tack för din fina hälsning i min gästbok! Det värmer att veta hur mycket fantastiska, omtänksamma människor det finns i bloggvärlden!

Anonym sa...

Inte för att jag vet hur du tänker, men man måste nog ha röntgensyn för att se dig på kortet!!! Jag har sett dig mången gång men jisses...man kan faktiskt förväxla dig med Britney Spears..eller nån..för det är bara en gissning att det är du på kortet..

veronnes...

Carro sa...

Jag tror det är superviktigt att unna sig själv något. Så fortsätt med all rätt med Scrapbookingen :) Det är du värd , alla gånger !

Såklart du ska införskaffa dig Julmagasinet. Man måste ju börja planera pyssel, mat & bak och julklapparna i tid ;)

Hoppas ni får en härlig helg ! KRAM

Hanna sa...

Det är skoj med scrapbooking!! Jag har bara gjort ett album iofs, till min lillebror. Det tog tid kan jag säga, men det var skoj!!

Anonym sa...

..nu såg jag att det var du. Och inte Britney..fast likheten är slående...hi hi..
veronnes

Tina sa...

Mums det såg o lät supersmaskigt!!
Ikväll skall det här dippas lite grönt.
Ha en skön helg!!

KarinW sa...

Vad duktig du är på scrap vaddetnuheter! Här ligger alla foton i kuvert sen 1989, hur bra är det? Borde ta mig i kragen och fixa några album. Vad kul att se dig på bild Therese och ha en fortsatt skön helg!
Kram

Hallon & Blåbär sa...

Härligt med en alldeles egen pysselhörna.

Mmm, säger jag bara, kan riktigt känna att den där grytan smakar toppen.

Jodå, visst har man kommit in i jobbet igen, tar ju inte speciellt lång tid innan rutinerna sitter och man undrar var dom 3 ½ åren man varit mammaledig tagit vägen.

Ha det!

TessanA sa...

Wow! Har det redan gått tre år?! Mycket bra jobbat!