Leta i den här bloggen

söndag 19 april 2009

Och slutligen vad åt vi på söndag då?


Jo idag blev det en variant på köttgryta..

Bonjourgryta 4-6 pers

600 g köttbitar (älgkött har jag)
Ca 5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 brk creme bonjour cuisine med vitlök och örter
1 Buljongtärning
Salt
1 gul lök



Gör så här
Lägg köttet i en stekgryta och stek tills det har fått färg. Häll över 5 dl vatten och låt koka i ca 1 ½ timme. Kolla efter halva tiden om det behövs mera vatten isåfall så tillsätter du mera.
Salta och lägg i en köttbuljontärning, denna gång hade jag bara grönsaksbuljong hemma så det fick duga..
Bland i creme fraiche och creme bonjour+ den grovt hackade löken när det är ca 20 min kvar innan grytan är färdig..
Servera med pressad potatis, broccoli och sallad.
Önskade att jag hade lite hela champinjoner hemma, men dom lyste tyvärr med sin frånvaro fast barnen va ju glad över det i allafall..
Smaklig måltid

3 kommentarer:

Jessica sa...

Mums vad gott det lätt, så gott med grytor som fått puttra riktigt länge.

veronnes sa...

..ser gott ut det där...magert med må jag säga...by the way har jag suttit och läst mkt som du lagt ut på bloggen och jag ser en röd tråd.
Philadelfiaosten!!

Hanna sa...

Ooh, det där måste jag testa!