Leta i den här bloggen

tisdag 5 maj 2009

Dags att fylla på frysen

Nu äntligen så har jag prövat att göra franskan som Jessica hade på sin blogg för ett tag sen.
Jag har sagt det förut och säger det igen, gå och kolla in hennes recept fantastiskt mycket goda saker har hon..



Har som sagt sneglat på franska ett antal gånger och ni va det dags att pröva...
Jisses säger jag bara, blev ju värsta rost`n toast franskan, super super god är den..

Här kommer receptet



Rost Franska
50 gr smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2-3 msk socker
1 ägg
15-16 dl vetemjöl

Garnering: vallmofrön eller sesamfrön ( glömde visst jag bort)

Gör så här
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och häll över degspadet. Blanda i övriga ingredienser.
Jäs i 30 minuter.
Häll ut degen på bakbordet och dela den i 4 delar.
Tvinna ihop 2 och 2 och lätt i en plåtform eller på plåten med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
Pensla brödet med vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 30 minuter..



Pst, fick ett tips av Jessica att istället för att pensla så spraya på vattnet istället. Då riskerar man inte att brödet sjunker ihop..

2 kommentarer:

Jessica sa...

Vad fina dom blev och visst är det ett perfekt rostebröd. Ser höga och supergoda ut.

Ha en bra kväll!

bakmammorna sa...

Vilka fina! De ser nästan köpta ut! Kul, man kanske skulle våga prova att göra sånt bröd någon gång.