Leta i den här bloggen

fredag 8 maj 2009

Chokladcheesecake


Chokladcheesecake

Botten
150 g smör
150 g finhackade nötter

Fyllning
4 ägg
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
300 g choklad 70-80%
1 msk vaniljpulver
ev 3-5 msk socker

Gör så här
Hacka nötterna fint och blanda med smöret. Tryck ut i en rund form/springform, obs! lägg ett bakplåtspapper i botten lättare att få lös kakan då....
Grädda i 225 grader tills ytan är gyllenbrun.
Fyllningen:
Dela gulor från äggvitorna och vispa vitorna till hårt skum.
Vispa grädden hårt i en annan skål och vispa äggulor med osten, vanilj och ev socker i en tredje skål.
Smält chokladen och låt svalna.
Blanda försiktigt chokladen med hälften av grädden. Rör försiktigt med en slickepott tills det har blandat sig..
Vänd ned resterande grädde, därefter ägg och ostblandningen och till sist de hårt vispade vitorna i smeten.
Häll chokladsmeten ovanpå nötbotten och ställ i kylen över natten..
Om du vill att den ska blir mer glasslik så kan du frysa den, och när du ska ta fram den så tinar du den svalt i nån timme.
Garnera med riven choklad och ev lite bär.
Super god är den..

1 kommentar:

bakmammorna sa...

Å du milde vad gott det ser ut! Måste prövas nästa gång vi får gäster- det är nog lite maffigt för bara vår lilla familj :-)