Leta i den här bloggen

tisdag 12 oktober 2010

Cassataglass



Cassataglass

2 äggulor
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
3 msk konc apelsinjuice
3 dl jordgubbar ca 150 g
25 g mörk choklad
100 g mandelbiskvier

Gör så här
Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ned äggsmet, gräddfil ochg juice. Hacka jordgubbarna, chokladen och skorpor. Rör ner i smeten. Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar. Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur att mjukna i ca 30 minuter.

Ännu en efterrätt som serverades på tjejfesten för någon helg sedan

4 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Låter ju hur smarrigt som helst. Skulle gärna mumsat glass nu ist för att masa mig ut och fixa till lite kvällsmat.

Ha en bra kväll!

Hallon & Blåbär sa...

Låter ju hur smarrigt som helst. Skulle gärna mumsat glass nu ist för att masa mig ut och fixa till lite kvällsmat.

Ha en bra kväll!

Mor-Mia sa...

Glass är alltid rätt!!!

Musikanta sa...

Hej! Jag hittade till din blogg när jag letade efter bilder på Cassataglass. Låter alldeles fantastiskt gott!

Jag har lagt in din bild i min blogg och länkat till dig. Hoppas du inte har något emot det! Hör av dig i så fall!
Ingrid i Mogata