Leta i den här bloggen

torsdag 7 oktober 2010

Fryst rocky road



Fryst rocky road cheesecake

150 g choklad chip cookies
50 g smält smör

Fyllning
500 g creme cheese
50 g strösocker
30 g kakaopulver
½ tsk vaniljsocker
75 g mini marrshmallows
75 g hackade valnötter
2½dl vispgrädde
3 msk gelatinpulver
½ dl vatten

Dekoration
smält choklad

(Obs! Jag tycker att det blev på tok för mycket gelatin i kakan. Skulle jag göra den igen så vet i sjutton om jag skulle ha i något alls, skulle då absolut minska ned i alla fall. Tyckte att den blev på tok för hård. Skriver upp ursprungsreceptet så få ni göra som ni vill, men min rekommendation är att minska på pulvret.)

Gör så här
Krossa cookisarna i en matberedare och tillsätt smält smör.
Mixa till en slät massa. Tryck ut i en springform med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
Ställ in formen i frysen medans du gör fyllningen.
Blanda gelatin och vatten i en mugg. Låt svälla i ca 1 minut.
Vispa creme cheese, socker, kakaopulver och vaniljsockret smidigt och poröst med elvisp. Lös upp gelatin genom att sätta muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll i gelatinget i ostsmeten under omrörning. Vispa grädden till mjuka toppar och rör ned i smeten Rör i marschmallows och valnötter, röd cocktailbär om man vill också. Häll ostsmeten över cookisbotten. Smält choklad och ringla över. Ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar innan den ska serveras.

Detta va en av efterrätterna på tjejfesten och brudarna va nöjda.

4 kommentarer:

Jenny. sa...

Oj,oj,oj så gott de lät. Den måste jag verkligen prova. Ska dock skippa gelatinen och se hur det går ( är vegetarian.). Hoppas du får en skön torsdag !!

I Nadjas kök sa...

Det här lät väldigt gott. Tack för att du delar med dig av den.

Nadja

KarinW sa...

Livsfarligt god såg den där ut Therese! Håller med dig, det brukar väl inte vara gelatin i frysta cheesecakes? Hoppas allt är bra med dig och att du får en trevlig helg!

KarinW sa...

Livsfarligt god såg den där ut Therese! Håller med dig, det brukar väl inte vara gelatin i frysta cheesecakes? Hoppas allt är bra med dig och att du får en trevlig helg!