Leta i den här bloggen

onsdag 15 december 2010

Tillbehör till glöggkvällen 1


Smördegssticks med pepparkakor och ädelost

120 g smördeg
100 g smulad ädelost
1 ägg
10 krossade pepparkakor

Gör så här
Ugn 200 grader.
Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek. Smula ädelosten över och vik smördegen dubbel. Kavla ut till dubbel storlek igen. Pensla med ägg och skär i remsor. Doppa remsorna i krossade pepparkakor och vrid remsorna till snurror. Grädda snurrorna mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter. Snurrorna kan göras några dagar före servering och förvaras kallt. 

3 kommentarer:

Bodil sa...

Jag tog färdigkavlad smördeg, var väldigt enkelt att göra dessa godingar då. =)

Tinas skåpmat sa...

Men duu dessa skall jag nog testa o bjuda mina neighbours när jag skall ha glöggbjudning!...tack för tipset!

KarinW sa...

Men guuud så gott Therese! Dina toffigodisar ser inte fel ut heller. har precis sabbat en stor omgång med rocky road tror jag eller också har det blivit en variant hm......Hoppas allt är bra med dig och de dina här ska jag kolla över och göra en "göralista" så det inte blir stress på slutklämmen.
Ha det fint!