Leta i den här bloggen

onsdag 19 december 2012

Fancy Candy




Fancy Candy

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl socker
2,5 dl ljus sirap

100 ghackade hasselnötter
100 g flagad mandel
2 rejäla nävar corn flakes
2 rejäla nävar mini marsmallows
100-200 g choklad att ringla över bitarna eller doppa dem i.

Gör så här
 Blanda ingredienserna till karamellen i en gryta och låt koka tills det håller för kulprov, vid ca 137-139 grader

När karamellen kokat klart, häll i nötter och mandel. Rör runt så allt täcks av smeten.

Häll i cornflakes och rör runt igen.

Häll i marsmallows, en näve i taget. Smeten svalnar snabbt så vänd hastigt efter varje näve tills allt marsmallows har smält.

Häll upp på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och jämna till kanterna så de blir så raka som möjligt. Låt stelna svalt. (ej för länge, de blir fort hårda att skära)

Skär upp i rutor och doppa i smält choklad ( eller ringla chokladen över rutorna, smält i så f den mindre mängden). Välj vit, ljus, mörk eller smaksatt efter tycke och smak. (Tex chilichoklad är god att doppa detta godis i)

 Låt stelna svalt, men inte kallt (så undvik kylen)

Inga kommentarer: