Leta i den här bloggen

onsdag 19 december 2012

Mera Godis!

Här kommer receptet på nigellas pistagefudge som jag hittade inne hos kryddburken..


Nigellas pistagefudge
 
300 g mörk choklad
1 brk kondenserad mjölk
30 g smör
150 g skalade pistagenötter

Gör så här
Börja med att skala pistagenötterna. Hittar du färdigskalade så är det ju toppen!
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på den kondenserade mjölken och värm upp så allt får smälta ihop. När det smält ihop rå rör du ned smöret och rör ut det väl. ta kastrullen från plattan och rör ned nötterna. Häll upp fudgen i en bakplåtskläddform ca 15x25 cm. Låt det sedan svalna i rumstemp. Täck sen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar. Skär sedan upp i små fyrkanter, njut! Blir ca 50 bitar.

Inga kommentarer: