Leta i den här bloggen

fredag 22 maj 2009

Japp, då va det klart

Så är även vedförrådet rensat och klart, så skönt..
Tippen är öppen i morgon så då säger vi tack och adjö till bra att ha grejorna..
Solen har lyst idag och det har varit så skönt.
Åskan mullrade dock lite vid middagstid, men den har passerat nu i allafall..
Dagens middag gjordes på muurikkan..
Så här blev det..

Pastagryta..

Pasta för 4 personer
500 g grytbitar
2 hackade gula lökar
1 brk skivade champinjoner
½ brk mini morötter
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
½ dl aijvar relish
1 tsk sambal olek
Pepparmix
Salt
smör
olja

Gör så här
Häll lite olja på muurikkan och smör. Stek grytbitarna.
Salta och peppra. Tillsätt svampen och löken efter att grytbitarna har fått steka en liten stund..



Bland i creme fraich och aijvar. Låt koka ihop en liten stund.
Tillsätt sist men inte minst den färdig kokta pastan och morötterna..



Servera med en sallad till och lite majs..




Vi hörs....

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh en Muurikka måste jag nästan köpa.. Tänk att få äta nystekta pannkakor ifrån en sån.. :P

Carro sa...

Vad fräsigt att laga mat sådär ! Vars har ni införskaffat den och vad brukar ni göra mer för något?
Hoppas ni får en fortsatt mysig helg & att solen skiner på er !

Camilla K sa...

Nu måste jag erkänna en sak. Jag var helt enkelt tvungen att googla på muurikka för att veta vad det var du skrev om! ;-) Inser nu att den funkar ungefär som vår paellapanna som vi använder lite då och då. Ser himla gott ut! Kramar från MotalaCamilla

bakmammorna sa...

vad härligt med mat ute efter att ha jobbat på! ser gott ut!

malinns sa...

mmmmmmmmmmums!!!!!

Murikan är en av de bästa uppfinningarna som finns.

KarinW sa...

Jag vill också ha en sån panna! Här blir det trangiakök när vi är ute på äventyr. Vad gott det ser ut
och köttfärslimpan ska vi inte prata om.
Tack för fin kommentar hos mig!
ha en bra vecka/Karin

Hanna sa...

Åh vad härligt med mat på muurikan! Har ingen själv men mormor och morfar har! När jag bor bättre till, så man får användning för den så ska jag köpa mej en!

Anonym sa...

Lagad mat på Muurikkan slår det mesta!! Nu fick jag lite norrlands-vibbar igen! :-D Ser förträffligt gott ut! Förresten, yoghurtmarinad har jag på kryddburken, vet inte om du hittade det? Men du hittar det om du söker på marinad. Eller här ett säkert kort till kött på grillen tex.

Räcker till ca 6-8 skivor kött :
4 dl gräddfil alt. naturell yoghurt
2 msk tigersås
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk citronsaft
1 msk tomatpuré
Cayennepeppar
Salt & Peppar

Pensla med marinaden under grillningen.

På återseende! Hoppas allt är bra med dig! Kram från ön...