Har lunch för tillfället så jag passar på att lägga in receptet på fikat som vi fick igår..
A I-S bjöd på en underbart god hallonpaj och dessutom så va det smör i (ej margarin alltså) och det va ju inte helt fel för en som är så snål och bakar med margarin..
Tror dock att jag måste börja baka med smör jag också , för visst känner man skillnad...
Eller vad tycker ni?
Hallonpaj
Pajdeg:
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
Tryck ut degen i en rund pajform och lägg i 3-5 dl hallon.
Rör ihop:
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Slå över hallonen och sätt in formen i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter..
Servera kall,
Tack för ett gott fika A I-S och tack för att du fotade åt mig....
10 kommentarer:
Men jösses vad smarrigt. Har aldrig testat att ha ett sådant "täcke" över bären i nån paj.
Visst känner man skillnad om det är bakat på smör eller margarin. Jag brukar baka småkakor på smör och mjuka kakor kan jag ibland använda margarin. Men jag håller med dig smör är faktiskt rätt dyrt.
Ha en bra dag!
Låter jättegott och somrigt!
Jag använder alltid smör! Har inte använt margarin på mer än ett halvår pga olika orsaker(googla på "margarin farligt" om du vill veta mer), var hyperallergisk som barn också.. Dyrt är det med smör, men godare, hälsosammare och bättre. :)
Jo, jag har ju nyss varit på en föreläsning med Dr Annika dahlqvist och fått lära mig både det ena och det andra..
Åh så gott!!!
Jag som älskar hallon! Det där receptet har jag inte sett tidigare. Har massor av hallonsylt i frysen så det borde gå om jag drar ner på sockret. Smör är guld! Allt smakar såååå mycket godare!
Jag är bombis på att den var delikat. Onsdagsfika verkar vara en mycket braig idé ! :)
Jag tycker verkligen du ska se Da Vinci koden , tycker den är superbra ! Har dock ej läst böckerna .. Änglar & Demoner kom som jag förstod det ut före Da Vinci koden som bok. Snurrigt =p
Ja, det är skönt att blogga av sig. Har pausat med Annika ett tag. Måste fundera hur jag ska göra med framtida samtal hos henne.
Det fungerar lika bra med som utan. Fördelen kan vara att ha någon som lyssnar som "får betalt" för det.. Jag har svårt att tvinga på och prata med andra om hur jag mår, vill hellre hjälpa dem ..
Tack för omtanken och här traglas det på ! Jag är en tjurig norrlänning..
Ha en underbar stundande helg ! KRAM
Den pajen får ett solklart MVG av mig! Helt underbart krämig och god...
Och jo, smör är bäst
Oj det där låter onekligen supersmarrigt ut! Får nog bli en sån när hallon-säsongen är igång här! Cremé fraiche i pajer brukar bli hur gott som helst dessutom! Ha en supertrevlig helg!
Wow, den pajen måste jag prova..ser jätte god ut!
Trevlig helg!
KRAMIS
Birran
Pajen ser jättegod ut! Vi bakmammor har lite olika åsikt om margarin vs smör. Jag tycker inte det är jättestor skillnad medan min kompanjon tycker man helst ska baka med smör. Gott är det oftas oavsett vad man väljer :-)
Skicka en kommentar