Leta i den här bloggen

tisdag 20 oktober 2009

La moussaka

Prövade också att göra en lasange (moussaka) utan lasange plattor och använde då auberginer i stället.
Receptet är detsamma som på lasangen fast jag tog färska tomater istället för krossade på burk.

La Moussaka

600 g köttfärs (jag har älg)
4 tomater
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 brk champinjoner (mina barn blir lika arg varje gång, men jag ger inte upp)
1 brk creme fraiche
salt, peppar, paprikakrydda, persillade, basilika, ev pizzakryda
½ dl chilisås
tomatpure
2 auberginer

Gör så här
Börja med att skiva upp aubergingen och lägg ut på ett bakplåtspapper, salta och låt ligga och dra i minst 10 minuter..Borsta bort saltet sen.
Stek köttfärsen med en klick smör i stekpannan tills den fått färg.
Skala och hacka löken i mindre bitar. Gör likadant med tomaterna.



Stek i stekpannan.
Fräs svampen och blanda ned i köttfärsen..
Blanda i övriga ingredienser utom creme fraichen.
Låt puttra i ca 10 minuter och tillsätt creme fraichen och låt puttra en stund till ca 5-10 minuter

Ostsås
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
50 g philadelfiaost
2 dl riven ost.
Blanda ihop



Sen så varvar du, börja med ostsås, köttfärs, riven ost, auberginer, avsluta med auberginer och ostsås ev riven ost också..blir ju bara smaskigare



Sååå gott...

3 kommentarer:

Filibabba sa...

mums, vad gott det verkar! :)

veronnes sa...

..låter supergott..måste testa..

Tina sa...

Det lät ju fantastiskt gott...är ju en stor fan av lasange särskilt med kyckling...ja det skulle ju funka med...;)