Leta i den här bloggen

tisdag 27 oktober 2009

Oopsies



I helgen ha jag prövat att baka brödet Oopsies, ha hunnit göra både räkmackor och pizzabotten av det..
Funkade hur bra som helst osså fick man ju äta en macka igen..

Här kommer receptet.

Oopsies

3 ägg
100 gr philadelfiaost
salt

Gör så här
Dela ägget gulan i en bunke och vitan i en annan.
Vispa äggvitan hårt, salta.
Rör ihop osten och äggulan och vänd försiktigt ned i äggvitan.

Klicka ut 6 klickar på plåten och grädda i 150 grader i ca 30 minuter..



Låt svalna.

Går alldelens utmärkt att göra ex räkmacka...

Först lite bregott



Lite sallad, majonnäs och purjolök



Sen lite skivat ägg



Och pricken över i:et, räkorna och lite ost på sidan om...



Eller varför inte använda det som pizzabotten, grädda Oopsies nästan färdigt ca 25 minuter.
Lägg på fyllningen, in i ugnen igen och låt va inne tills osten smält och fått lite färg.



Servera med sallad och varför inte lite beasås

10 kommentarer:

Sandra drömkaka sa...

Wow det där såg himla gott ut!! Själv mumsar jag på mina nybakade cupcakes gott det med :)

malinns sa...

Hörru Växel, du FÅR bjuda på mackor näääär du vill!

Camilla K sa...

Vad skoj att du bloggade om detta just idag. jag har nämligen köpt hem philadelphiaost för att baka oopsies till helgen! Hoppas på att mina ska bli lika bra som dina.

Kram kram från Camilla

KarinW sa...

Men hallå där jag har aldrig hört talas om oopsies! Nu råkar jag ha ph-ost och ägg i kylen och slutar dessutom tidigt imorgon och jag blev grymt nyfiken på de där!
Ja så om jag går en rejäl promenad (till postlådan och tillbaka ca 50 m) då är jag väl värd några oopsies?

monika sa...

Jag älskar också oopsies!

Emilies Skafferi sa...

Jaa de ser onekligen goda ut dessa:)

Hallon & Blåbär sa...

Har inte heller hört talas om dessa tidigare, men det är ju philadelphia i så det borde ju vara gott. Ser iaf riktigt gott ut.

Ha en bra kväll!

Åsa/En Sida Med Mat sa...

Jag har varit så himla nyfiken på dessa!!!
Men nu måste jag ju bara prova!
Kul att göra pizza på....
Ha det så bra/Åsa.

Monika sa...

Idag gjoede jag oopsies med lite krossade linfrön i, underbart. Ett tips är att ta i lite bakpulver. Ett annat tips är att rosta dem i brödrost, så underbart så det finns inte!

//Monika

Anna sa...

oj vad häftigt med ett bröd utan mjöl! Smakar det ungefär som omelett eller? Kommer absolut att testa det! Trevlig helg!