Leta i den här bloggen

lördag 20 mars 2010

Ingen taco denna freda, tack och lov

Här hemma är det lugna gatan för tillfället, alla sover.
Tonåringarna har varit på filmmaraton och datalan på ungdomsgården i natt.
Tycker dom gör det bra ug personalen som fixar för våra tonåringar.
Min svägerskan jobbar där och hon skjutsade hem dottern i morse kl 06.00 då allt slutade.
Sonen han kom hem runt 3 halv 4 nånting i natt då va han less.
Känns ganska tryggt att svägerskan jobbar på ungdomsgården när det är maraton och lan då håller hon lite extra koll på våra tonåringar..man har lixom ett extra öga, hi hi ni förstår vad jag menar.

Igår så gjorde jag ett recept som jag hittade hos en annan matbloggerska som jag brukar titta in till, Tina heter hon och har en mängd goda recept.
Nu har jag tagit mig i kragen och prövat ett i alla fall och kan meddela att det va såååååå himla gott.

Här kommer receptet

Fläskfilegratäng med gorgonzola ca 5-6 port

ca 700 gr fläskfile
1 pkt bacon
1 gul lök
smör eller margarin till stekning
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 dl torkade kantareller (eller 6-7 st färska svampar)
1 ½ msk kalvfond
1 skvätt soya
1 dl vatten
3 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
150 g gorgonzola
riven v-b ost( jag hade gouda ost)

Gör så här
Putsa fläskfilen och skär den i tunna skivor.
Bryn och stek skivorna 2-3 minuter på varje sida, stek i omgångar.
Lägg över fileén i en smord ugnsäker form.
Finhacka lök och svampen, bryn i stekpannan.
Knaperstek bacon och blanda med svampen och löken. Lägg ovanpå fileén.
Salta och peppra efter smak.
Häll creme fraiche, grädde, gorgonzolan, soya, kalvfonden och vatten i en kastrull och värm upp. Rör i såsen tills den är klumpfri och osten smält.
Häll såsen över fileén.
Riv osten över fileén. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, servera med klyftpotatis och sallad

Lägg fileén i en smord form, strö över kantareller, lök och bacon




Sen så häller du över gorgonzola såsen, lägger på riven ost och in i ugnen i 20 minuter på 200 grader...



Klart..



Tack tina för ett enormt gott recept, fick Mvg av alla här hemma även tonåringarna..
Klicka här så kommer ni till hennes blogg

3 kommentarer:

Tina sa...

Så kul att de var fler än oss som gillade maträtten....annars kan ju den yngre generationen va lite knusslig vad de gäller starka ostar...iaf här när de var yngre gick de dåligt men nu gillar de VB och en del andra karismatiska ostar ;)
Nu skall de här strax börja med något gott till middagen och sedan blir de hockeykväll!!
Ha en skön helg!

fröken Räser sa...

Ojojoj så gott detta såg ut!!! KOmmer att bli en av alla rätter runt påsk, meddelar dig succen sen

fröken Räser sa...

Gjorde det här i helgen och det blev väääääääääääldigt omtyckt!!!!