Leta i den här bloggen

måndag 22 mars 2010

Vi tar väl en godsak till....

I helgen så har jag ju bakat lite grann som ni har förstått, ha ju en del recept att gå igenom i min prova-pärm.
Det är ju sådana däringa smaskiga recept som jag hittat ute på era bloggar..

Här kommer ett till



Schweizernötkaka
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör

Topping
200 g schweizernötchoklad
1 dl grädde
1 msk smör

Gör så här
Vispa ägg och socker poröst en bunke i ca 5 minuter.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret.
Vispa tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smord rund springform med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i ca 25-30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Smält undertiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ned grädden och till sist smöret. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Detta recept kommer från bakmammornas blogg söt och sånt, klicka här.
Japp den gick hem här hemma den också...

5 kommentarer:

Karin / bevemyrs blogg sa...

Den där kakan verkar ju vara helt otroligt god!! Sitter och dreglar lite efter att ha tittat på din blogg!:)

Fru Matglad sa...

Ja, en sån där farlig blogg...=)

I Nadjas kök sa...

mmm så gott det ser ut (och låter), farligt gott

Anonym sa...

Jag bakade igår, en daimrulle (från bagarstugans blogg) och sen gjorde jag två tårtor..gick ba bulla.
Det jobbigaste i detta är ju att jag kör GI. SÅ jag kunde inte ens smaka!! Jag som älskar socker. Oj oj...men jag var stark och stod emot..bra va?

Tror att sonen tycker att mamma gjort goda tårtor på hans 18-års dag. Förhoppningsvis.

Ha ´nä.

veronnes

Remsan sa...

Jisses så gott! Mer fika i vår solen! Vem orkar fundera på beach 2010... ;-)