Leta i den här bloggen

torsdag 4 mars 2010

Våfflor

I går så fick det bli våfflor till middag är ju så himla gott och nu va det länge sedan vi gjorde det.
Fick ett nytt recept av min arbetskamrat F som skulle testas.
Knallade in på affären och köpte det jag behövde (trodde jag) och när jag kom hem så började jag röra ihop smeten.
Här skulle ju normalt allt gå bra, normalt sa jag, men vem sa att något någon gång kunde få gå smärtfritt????
Det skulle nämligen vara marsanpulver i smeten och vad tror ni denna förrvirrade människa hade glömt att köpa???
Jo just det MARSANPULVER va ju så himla säker på att jag hade det hemma nämligen.
Ja ja orkade inte gå ned en gång till så det fick bli utan MARSANPULVER.
Lägger ändå ut receptet för ryktet säger att det ska vara jätte gott.

Marsanvåfflor
ca 10 laggar



150 g smält smör
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 msk Kok marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här
Häll upp smör och mjölk i en bunke och rör försiktigt ned mjölet.
Rör hela tiden så det inte blir några klumpar, tillsätt övriga ingredienser och rör för glatta livet..
Sen gräddar du och serverar med ev vispad grädde, sylt, smör, socker eller glass..



Jag föredrar grädde, lite socker och sylt, helst blåbärssylt.

Vad brukar du ha på våfflan?

3 kommentarer:

Aida Shalaby sa...

Mums! Fin blogg du har med :) Men idag så fyller jag år! Ett grattis skulle sitta fint! :)

Camilla K sa...

Mums vad gott med våfflor! Jag har också ett kanonbra recept med marsanpulver i. Obs! Det måste vara kokbar marsan.

Är ännu inte färdig med nya bloggen..men jag kommer att ha samma adress som tidigare!

I Nadja kök sa...

vad gott! måste nästan prova med marsan i smeten