I går så blev det kycklinggratäng till middag och här kommer receptet.
Kycklinggratäng
5 kycklingfileer
200 g kycklingost med smak av tomat, basilika och vitlök (fjällbrynt)
4 dl turkisk yoghurt (Går bra med creme fraiche om man hellre vill ha det)
1 tsk fransk senap
3 msk teriyakisås
200 g bacon
2 msk hackad persilja
2 dl riven ost
persillade
salt
vitpeppar
smör
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva filéerna i lite tjockare skivor och lägg ned i gratängformen med en klick smör, ställ in i ugnen medans du gör i ordnings röran som ska vara på.
Hacka och stek baconet.
Blanda ihop övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Strö bacon över kycklingen och häll över röran.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Familjens smakpanel
Dom godkände maten, gubben fick till matlåda så han va nöjd.
Trevlig kväll på er.
Kycklinggratäng
5 kycklingfileer
200 g kycklingost med smak av tomat, basilika och vitlök (fjällbrynt)
4 dl turkisk yoghurt (Går bra med creme fraiche om man hellre vill ha det)
1 tsk fransk senap
3 msk teriyakisås
200 g bacon
2 msk hackad persilja
2 dl riven ost
persillade
salt
vitpeppar
smör
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva filéerna i lite tjockare skivor och lägg ned i gratängformen med en klick smör, ställ in i ugnen medans du gör i ordnings röran som ska vara på.
Hacka och stek baconet.
Blanda ihop övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Strö bacon över kycklingen och häll över röran.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Familjens smakpanel
Dom godkände maten, gubben fick till matlåda så han va nöjd.
Trevlig kväll på er.
2 kommentarer:
Gott ser det där ut Therese! Visst är det mycket nu? Hinner knappt läsa hos mina favoriter men det blir väl lugnare framöver. Hoppas allt är bra med dig, kram Karin
Kyckling är så användbart i många rätter...finns alltid en packe i frysen här. Ibland är det skönt att ta en bloggpause för att få lite ny inspiration, snart går vi in i rivstart här på GI svängen så då blir det mindre med kollisar i matlagningen och kanske inte lika recept =)
Ha det gott!
Skicka en kommentar