Leta i den här bloggen

onsdag 3 november 2010

Vaniljbullar

För ett tag sedan så blev vi lite sugna på bullar här hemma. Frysen har varit utan bullar alldelens för länge nu tyckte tonåringarna.
Ha länge tittat på ett recept som fanns i sju sorters kakor som jag tänkt pröva men av någon konstig anledning så har det aldrig blivit. 
 Bättre sent än aldrig heter det ju och här kommer receptet.




Vaniljbullar från sju sorters kakor

2 dl kaffegrädde
25 g jäst
75 g smör 
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning
ca 3 dl färdig marsankräm
Gör så här
Värm kaffegrädden till 37 grader och lös upp lite av jästen i den. Rör matfett och socker smidigt i en degbunke. Tillsätt ägget, jästen och degspadet och rör om. Tillsätt mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Gör fyllningen och låt den stå i kylskåpet tills degen jäst färdigt.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen på bakplåtspappers klädd plåt med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.
När de ska serveras så penslar du dom med smält matfett och doppar dom sen i socker..

Världens godaste bullar, fattar inte att jag väntat så länge med att göra dom..
Familjens smakpanel kan verkligen rekommendera dessa bullar, oh yes.


Sen blev det vanlig bullar också
Kanelbullar

5 kommentarer:

Frostrosor sa...

Aldrig fel med bullar! Såg jättegoda ut, önskar jag hade en såhär till frukosttéet!

Björknäshäxan sa...

Det där såg ut som mumsfilibabba de! Kanske jag har nåt ärende till dig alldeles snart... *skrattar*

Jenny. sa...

Åh vad goda de såg ut. Men jag tycker de ser svåra ut att baka. Kanske måste man våga prova ändå !!

Mårtenssons kök sa...

Mmm, det är säkert 20 år sedan jag bakade vaniljbullar, kanske snart hög tid att prova igen...

HA en bra helg! /Anki

Anonym sa...

Hejsan!
Provade att baka dessa. Jag lyckades inte få ihop till några snygga bullar precis. Det var väldigt svårt. De blev i alla fall goda i smaken, eller som min 7-åriga dotter uttryckte sig: De här var ju skitgoda!