Leta i den här bloggen

måndag 7 december 2009

Biskvier

Måste först visa tomtarna som bara råka slinka med hem från affären, visst är dom söta.



Det här är typiska julkakor för mig ett måste på jul alltså

Biskiver ca 28 st

Bottnar
275 g mandelmassa
2 äggvita
1½ dl socker

Fyllning
1 dl socker
½ dl vatten
2 äggulor
125 g smör
50 g mörk blockchoklad

Garnering
200 g mörk blockchoklad

Gör så här
Riv mandelmassan och blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.
Klicka/spritsa ut små runda klickar ca 4 cm i diameter på bakplåtspapper.



Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
Låt dom kallna och lossa sen på bottnarna.



Fyllningen:
Koka upp vattnet och sockret och låt det svalna.
Smält blockchokladen och låt även det stå och svalna en liten stund. Blanda i äggulorna i sockervattnet när det har svalnat och vispa poröst.
Vispa i smöret och den smälta chokladen.
Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning.



Ställ kakorna i frysen så dom blir riktigt kall.
Smält blockchokladen och doppa kakorna i, klart.

5 kommentarer:

Anonym sa...

MUUUMS!

/K

Carro sa...

Just ost är inte min melodi. Måste nog bli bättre på den fronten ! Dock gillar jag verkligen Västerbottenost och riktig kryddstark "jul-ost". Gudarns så goa Biskvierna såg ut ! Själv gjorde jag Lussebullar idag och det blir nog mer julbak framöver. Farmor har beställt Korintkakor. Men klassikerna som hennes Jitterbuggare, skurna syltkakor & bondkakorna får hon stå för :) hihi

Hoppas du får en toppen vecka !

Anna sa...

Mmmm, va gott! Bara älskar biskvier! Mamma brukar också göra såna! (perfekt för min syrra som är glutenintollerant kan äta de också ju) Dina ser verkligen superfina ut!!! Man kanske skulle testa... ;-) Ha en trevlig kväll! Kram Anna

Frostrosor sa...

Åh, biskvier är så gott! Men ack så omständigt kan jag tycka. Min mandelmassa har legat i skafferiet och väntat och väntat. Snart passerar den väl bäst före datumet.... inte då... måste baka saffransbröd så senast då. Skulle även vilja göra Sara Bernandts...

Anonym sa...

Gott med biskvier. VÄLDIGT gott..mitt första möte med en biskvi skedde väl på bakverket på nån lunch i högstadiet. Sen var det kört..en favorit allt sen dess!


//veronnes