Leta i den här bloggen

onsdag 30 december 2009

Nyårsefterrätt

Det här blir efterrätten på nyårskvällen
Den kommer från min nya receptbok, choklad.

Hasselnötsformar
6 pers

2 ägg
2 äggulor
1 msk socker
1 tsk majsstärkelse
5 dl mjölk
85 g mörk choklad
4 msk nutella

Garnering
Chokladspån eller riven choklad

Gör så här
Vispa ägg, äggulor, socker och majsstärkelse väl.
Värm mjölken och låt den nästan koka upp.Vispa gradvis ned mjölken i äggblandningen. Blanda väl.
Smält chokladnötkrämen i en skål över sjudande vatten. Vispa sedan ner i äggblandningen.


Häll smeten i 6 små ugnssäkra forma och täck med aluminiumfolie. Ställ den i en långpanna och fyll med kokande vatten i långpannan till formarnas halva höjd.



Koka i ugn värm till 160 grader, i ca 35- 40 minuter tills krämen stelnat. Tag formarna ut pannan och låt med kallna. Förvara i kylskåpet.

Servera med riven choklad eller chokladspån.



Betyget från familjen blev:
Jag tyckte inte om det, blev återigen påmind om attefterrätter som har puddingliknande konsistens inte är för mig, hade visst tillfälligt glömt bort de. Smaken på smeten va himla mummig men som sagt inte konsistensen.
Gubben åt och va glad och så även dottern.

Inga kommentarer: