Här kommer ett förslag på en jättegod förrätt om ni vill ha hummer på bordet till nyår.
Chiligratinerad hummer
4 pers
2 humrar (djupfrysta)
2 scharlottenlökar (eller 1 liten gul)
1 msk smör
1 grön chilipeppar
1 dl creme fraiche
½ dl vin
1 msk hummerfond
1 msk maizena redning för ljus sås
2 msk persilja
1 dl riven ost
Gör så här
Låt hummern tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
Ta ur köttet ut stjärt och leder. Ta bort magsäcken.
Hacka köttet i mindre bitar.
Skala och finhacka löken. Fräs i matfett i en kastrull. Skölj och kärna ur och finhacka chilin Låt fräsa med löken.
Tillsätt creme fraiche, fond och vin. Låt puttra en stund.
Rör i mazienaredningen.
Blanda i hummerkött och persiljan.
Ställ hummerskalen i en form. Fyll skalen med fyllningen. och strö över osten.
Gratinera i ugnen 250 grader i ca 10 minuter.
Servera med bröd
Receptet kommer från ica.se och du kan skriva ut det här
Jag rekommenderar det varmt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar