Leta i den här bloggen

måndag 7 december 2009

Salami och brieostpaj

Ha ju alldelens glömt bort att visa vad vi fick smaka på tjejfesten som jag va på förra helgen.
Jag ha helt klart fått en ny favorit när det gäller paj och det är paj med brieost i.
Tack JP för en underbart god paj (och kväll), det smakade bra, kittlade dödskönt i kistan, va nöjd med allt som livet ger.....hm flög visst iväg där lite men åh nu längtar jag till kalle på julafton.

Här kommer receptet på pajen i allafall

Salami och brieostpaj



Pajskal
125 g smör
3 dl mjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 300 g brieost
100 gr salami
coktailtomater
salt, peppar

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till skalet till en deg. Tryck ut i en form med avtagbarkant eller en pajform.
Ställ formen i kylskåpet i ca 10 min. Förgrädda sen i ca 10 minuter på 200 grader.
Fyll pajskalet med hackad salami och hälften av brieosten (hacka den också) .
Vispa äggen och häll i grädden och mjölken.. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet.
Skiva upp resten av brieosten och lägg ovanpå.
Dela tomaterna och lägg dem ovanpå eller servera dom på sidan om.
Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter..



Receptet hade hon hittat hos Matplatsen titta gärna in där hon har så himla mycket godsaker.

4 kommentarer:

Emmas Kök sa...

Salami och brie är ju jättegott! Får ta och prova detta när jag är hemma igen.

Anonym sa...

Jag har testat denna, efter tips från JP. Sanslöst god, hela familjen gillade den!!/Jennie

Frostrosor sa...

Vilket bra recept! Har mycket vitlökssalami hemma som jag måste göra av med. Dock ingen brie... Hmm... man kanske kan experimentera lite :-D

hos familjen vanlig sa...

Sökte på brieostpaj då både kyl o frys är full av rester. Så den här ska vi testa imonkväll, tack för tipset!