I helgen så blev det en favorit i repris till middag Maries kyckling.
Om ni inte ha hunnit pröva den än så gör för guds skull det.
Här hemma så slickas tallrikarna rena när denna rätt står på bordet.
Varför heter rätten maries kyckling jo det är så himla enkelt att det va just min kompis marie som jag fick receptet av för en herrans massa år sedan..svårare än så är det inte..
Maries kyckling
4 port
1 kg kycklingklubbor
Sås/marinad
1 dl smält smör
4 msk ketchup
2 msk soya
½ msk vitpeppar
1 msk salt
3 dl grädde
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader
Smält smöret och blanda i ketchup, soya, vitpeppar och salt.
Pensla marinaden på kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 40 min-1 timma om kycklingen är fryst.
Pensla marinaden en gång till på kycklingen när du tar ut och vänder på bitarna.
När kycklingen är nästan färdig häller du i 3 dl grädde och låter det koka med i ca 5 min.
Sila såsen ned i en kastrull och koka upp..
Servera med ris eller kokt potatis och lite sallad..
Betyget från familjen
Alla glada och nöjda även den kräsna sonen, hi hi...
5 kommentarer:
..en Tjschvärålunds pippi in deed..
Enkelt och gott.
veronnes
Vi har ett liknande recept som är riktigt gott och enkelt att laga! :) Blir sugen på det nu när jag ser ditt :)
Gudars vilken go blogg! I dubbel bemärkelse ;-)
Ser ljuvligt ut, detta åker direkt in i att-prova-mappen =) så jag ska definitivt testa.
Det ser och låter kanongott! Tack för tipset.
Skicka en kommentar