Leta i den här bloggen

fredag 19 mars 2010

Gubben fixar middan

I onsdags när jag kom hem så hade gubben fixat middag, ganska skönt att han ha varit ledig i veckan middan står ju på bordet varje dag, nästan så man håller på att bli lite bortskämd.

Måste bara tala om att han skickade ett sms till mig på eftermiddan där det stod ungefär så här.
" nästa gång jag få för mig att göra köttbullar så påminn mig om vilket satans skitgöra det är"
Jag tänkte direkt att han ha nog gjort väldigt småa köttbullar, i alla fulla fall så kommer receptet här.



Vitlöksfyllda köttbullar
4 port

500 g bland- eller nötfärs
1 dl Lätt Creme Fraiche Vitlök
2 msk ströbröd
1 ägg
½ dl hackad persilja
½ tsk malen spiskummin
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
smör till stekning
Gör så här
Blanda färsen med övriga ingredienser. Rulla till små köttbullar. Stek dem i smör så att de blir gyllene.
Servera med brunsås och potatis

Betyget från familjen.
Sonen tog om flera gånger.
Jag blev imponerad över att dom va så saftiga, vi har ju alltid älgfärs och det kan ju bli lite torrt då men icke sanicke denna gång.
Dottern tog också om flera gånger och va väldigt impad att pappan ha gjort köttbullar.
Gubben själv då, jo han lyste som sola i karlstad.
Receptet kommer från norrmejeriers mjölkförpackning, finns även på www.guldkorn.com

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va duktig han är!

/K

Anonym sa...

Stek köttbullarna i ugnen - det underlättar betydligt!
Rulla köttbullar som vanligt. Smörj
en långpanna med lite matfett och låt stå i ugnen i några minuter medan du värmer den till ca 250 gr.
Lägg köttbullarna i långpannan, stek de i 5-(10) minuter och vänd dem sedan och stek i ca 5 minuter.
(Tipset är nog från Buffé, ICA)
Mvh Inger

Växelhäxan från norrland sa...

Kicki: jo han kan om han få chansen, hi hi

Inger: Tack för tipset, ska meddela gubben. Han tyckte dock att själva rullandet tog en himla tid, kan bero på att han gjorde dom pyttesmå, hi hi..