Måste bara tala om att han skickade ett sms till mig på eftermiddan där det stod ungefär så här.
" nästa gång jag få för mig att göra köttbullar så påminn mig om vilket satans skitgöra det är"
Jag tänkte direkt att han ha nog gjort väldigt småa köttbullar, i alla fulla fall så kommer receptet här.
Vitlöksfyllda köttbullar
4 port
500 g bland- eller nötfärs 1 dl Lätt Creme Fraiche Vitlök 2 msk ströbröd 1 ägg ½ dl hackad persilja ½ tsk malen spiskummin 1 tsk salt och nymalen svartpeppar smör till stekning Gör så här Blanda färsen med övriga ingredienser. Rulla till små köttbullar. Stek dem i smör så att de blir gyllene. Servera med brunsås och potatis Betyget från familjen. Sonen tog om flera gånger. Jag blev imponerad över att dom va så saftiga, vi har ju alltid älgfärs och det kan ju bli lite torrt då men icke sanicke denna gång. Dottern tog också om flera gånger och va väldigt impad att pappan ha gjort köttbullar. Gubben själv då, jo han lyste som sola i karlstad. | |
3 kommentarer:
Va duktig han är!
/K
Stek köttbullarna i ugnen - det underlättar betydligt!
Rulla köttbullar som vanligt. Smörj
en långpanna med lite matfett och låt stå i ugnen i några minuter medan du värmer den till ca 250 gr.
Lägg köttbullarna i långpannan, stek de i 5-(10) minuter och vänd dem sedan och stek i ca 5 minuter.
(Tipset är nog från Buffé, ICA)
Mvh Inger
Kicki: jo han kan om han få chansen, hi hi
Inger: Tack för tipset, ska meddela gubben. Han tyckte dock att själva rullandet tog en himla tid, kan bero på att han gjorde dom pyttesmå, hi hi..
Skicka en kommentar